1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Om Jan Bendtsen

Om Jan Bendtsen

“Folk fra Stadil-egnen er en bedre slags mennesker end alle andre”, udtaler overjæger Jens Bjerg Thomsen, Kalø, i 1953. “Det er folk med balance i tingene, folk med et levesæt og en indstilling til tilværelsen, som skiller dem ud fra den standard-type, vi andre repræsenterer”.

Som søn af vognmanden i Stadil fandt jeg dog tidligt ud af, at jeg ikke var dygtig nok til det, man kunne beskæftige sig med i Stadil. Jeg kunne ikke skille roer fra ukrudt, jeg var elendig til at køre traktor, og mine hjembragte frembringelser i træsløjd blev vist kun brugt i hjemmet, fordi forældres kærlighed er ubetinget.

Og så må man jo pakke sine ting og rejse ud og opdage verden.

Livet skal leves forlæns, men forstås baglæns.

Søren Kierkegaard

Jeg er som 54-årig stadig ikke sikker på, at jeg helt har forstået, hvor min vej fører hen. Men jeg vil forsøge at tegne et kort over rejsen indtil nu.

You can’t connect the dots looking forward. You have to connect the dots looking backwards.

Steve Jobs

Ophold på min rejse gennem livet…


Økonom

Min primære uddanndelse er cand.merc., og det meste af mit arbejdsliv har handlet om drift og udvikling af virksomheder. Læs mere om mig som økonom…

Startup Sensei

Da jeg kom over tusind, hold jeg op med at tælle, hvor mange iværksættere jeg har vejledt gennem tiden. Læs mere om mit arbejde som Start-up Sensei…

Journalist

Når andre er glade for det, man skriver, så kan man ende med at blive journalist. Læs mere om mit journalistiske arbejde…


Underviser, instruktør, facilitator…

Strategiprocesser, lederkurser, workshops. camps, universitetsfag. You name it. Jeg har undervist, instrueret, faciliteret og hvad man ellers kalder det i alle mulige sammenhænge gennem årene. Læs mere om min underviserbaggrund…

Cykelrytter

Udover nogle præmiechecks i C- og D-klassen har jeg aldrig fået min indtægt fra cykelsporten, men det har været min passion siden jeg fik min første racer i 1993. Læs mere om mit liv i cykelsporten…Men jeg har også rodet med…

Mens ovenstående er et forsøg på at indfange de primære roller, jeg er landet i gennem livet, så er der også en række særlige områder, som jeg har nørdet ekstra meget med. Både i teori og praksis.

Iværksætteri

Forretningsmodeller

Webjournalistik

Lean Startup

Projektledelse

Historiefortælling

Innovation

Action Learning

Spildesign